Hem / Nyheter / Centas – hur allt började.

Centas Konferens TV AB – En historia om kvalitet, tradition och framgång.

Det var den 19 juni 1976 när Centas AB levererade sina första TV-apparater för uthyrning. Startskottet för dagens verksamhet var till kungens och drottningens bröllop i Storkyrkan, där Centas hade hyrt ut 20st TV-apparater. Dessutom så kunde lunchgästerna på slottet följa kortegen via 10st mottagare, även de installerade av Centas. På den tiden var det så sensationellt att det blev en artikel i dagstidningen.

Det var en stor dag för företaget som sedan dess har blivit en ledande teknikleverantör inom audiovisuella lösningar för företag och evenemang.

Men det här är bara början på berättelsen om Centas Konferens TV AB.

Innan Centas började leverera TV-apparater för uthyrning så bestod kärnverksamheten av att de installerade ett centralantennsystem med en “TV2-tillsats” för att säkerställa att man kunde ta emot den nya kanalen, TV2. På den gamla goda tiden så sände TV2 på UHF-bandet, medan TV1 sändes på VHF-bandet. Detta visar hur Centas har alltid strävat efter att leverera högkvalitativ teknik till sina kunder.

Två personer som kom att spela en viktig roll i Centas historia var Tommy Björklund och Berndt Skagerlund. Tommy arbetade på Stockholmsmässan på den tiden och kom i kontakt med Centas som var och fortfarande är leverantörer av AV-teknik till Stockholmsmässan. År 1989 tog Tommy och Berndt över företaget och har sedan dess arbetat tillsammans med sina medarbetare för att bygga upp företaget till vad det är idag. Bernd har nu gått i pension och Tommy driver Centas tillsammans med sina anställda.

En av Centas viktigaste principer är att alltid arbeta med högsta kvalitet, både på sina produkter och sin personal. Denna princip har hjälpt dem att bygga upp företaget och skapa en stark relation med sina kunder. Kvalitet är något som Centas alltid har varit stolta över och något som de fortsätter att sträva efter.

Centas Konferens TV AB är en berättelse om ett företag som har levererat högkvalitativ teknik i över 45 år. Deras historia visar att med en stark vision, högkvalitativ teknik och en passionerad personal kan man bygga upp en framgångsrik verksamhet.

Centas är ett företag som ser fram emot framtiden och fortsätter att sträva efter att leverera högsta kvalitet till sina kunder.

Läs och se hela artikeln.