Konferensutrustning

Konferensutrustning som förhöjer

Konferensutrustning kommer i många olika former, allt beroende på vad det är för typ av konferens du ska arrangera. Men oavsett vad du är ute efter och har behov av kan Centas hjälpa dig få till den perfekta kombinationen för att utrustningen ska förhöja upplevelsen av konferensen.

Ha höga krav på er konferensutrustning

Den tekniska utrustningen under en konferens är avgörande för hur konferensen ska uppfattas och hur deltagarna ska komma ihåg den, det är därför helt rätt att ha höga krav på er konferensutrustning.

  • Konferensutrustning

Hyra konferensutrustning

Hyr konferensutrustning från Centas

Genom att hyra konferensutrustning från oss kan du räkna med att tekniken fungerar felfritt. Vår djupa kompetens gör att vi hittills aldrig gjort en kund besviken, däremot har vi flera gånger överträffat våra kunders förväntningar.

När du hyr konferensutrustning från oss på Centas får du alltid med minst en tekniker som är med under konferensen. Ska konferensen livestreamas eller spelas in för att sändas digitalt vid ett senare tillfälle, är flera tekniker på plats för att du ska slippa tänka på tekniken.

Vanlig teknik i konferensutrustning

I de vanligaste paketen för konferensutrustning ingår ljud, ljus och bild av något slag. Allt vanligare blir även utrustning för att kunna ha med deltagare och talare på distans, genom livestreaming av konferensen. Materialet sparas även ofta för att kunna visas vid ett senare tillfälle.

Ljud i konferensutrustning

Teknik för tydligt ljud innebär bra mikrofoner som förhöjer det valda ljudet och filtrerar bort det oönskade. Vanligast till konferenser är headmikes i kombination med några handmikrofoner. Headmikes har många fördelar, främst att den sitter så tätt intill munnen på talaren att personens röst hörs klart och tydligt. Headmikes ger också en rörelsefrihet då personen har båda händerna fria.

Handmikrofoner är dock fortfarande oslagbara när det kommer till att snabbt skifta mellan olika personer och talare.

Bildvisning under konferens

Bildvisning är mer regel än undantag under konferenser och då är det viktigt att skärmar som ska visa bilder håller för uppgiften. Centas har en omfattande portfölj av lösningar för att visa bilder och presentationer, vilket inkluderar allt från LED-skärmar i olika storlekar till projektorer med tillhörande projektordukar, anpassade för både små och stora konferenser.

Rätt ljussättning

Ljus som vi inkluderar i paket för konferensutrustning är dels spotlight för att sätta fokus på det som är viktigt under konferensen, dels bakgrundsljus för att sätta stämningen under eventet. Ljussättning kan drastiskt förändra atmosfären under en konferens. Centas tillhandahåller specialanpassad belysning som sätter rätt stämning för varje evenemang. Vi har dessutom kompetensen och fingertoppskänslan att alltid hitta rätt ljus för varje situation.

Vi hyr även ut eventljus som kan skapa en dramatisk atmosfär och belysa stora ytor.

Konferensutrustning för hybridmöten

Konferensutrustning för digitala och hybrida konferenser

Helt digitala konferenser och hybrida varianter, där några deltagare är på plats och några deltar digitalt, har blivit ett allt vanligare alternativ för företag. För att ge alla deltagare en bra upplevelse krävs teknik av hög kvalitet och därför bör du ställa höga krav på tekniken.

Centas har modern teknik för video- och telefonkonferenser som ger alla deltagare kristallklart ljud och tydlig bild. Tekniken gör det enkelt för deltagare att delta på distans. Vi sätter ihop tekniklösningen utifrån hur ni har planerat er konferens. Centas erbjuder både mobila studiolösningar, som snabbt och effektivt kan sättas upp på olika platser, och hybridstudios som kombinerar det bästa av den fysiska och digitala världen.

Konferensutrustning med ljudinspelning

Kameror och inspelningsutrustning i konferenspaketet

I utrustningen till de digitala eller hybrida konferenserna ingår professionella kameror och inspelningsutrustning. Det säkerställer den höga kvaliteten av den digitala upplevelsen. Centas kompetenta tekniker ser till att inspelning och sändning upplevs professionellt och med en tydlighet i ljud och bild.

Montrar och skärmar

Är det en riktigt stor konferens där ni vill presentera olika delar kan montrar vara ett bra sätt att dela upp olika produkter, tjänster och erbjudanden. Centas erbjuder ett stort utbud av monterdelar från det populära montersystemet beMatrix. Det är ett flexibelt system som möjliggör att både sätta upp skräddarsydda montrar, skärmar och LED-väggar.

Centas skräddarsyr er konferensutrustning

Med vårt stora uthyrningssortiment och vår långa erfarenhet av event och konferenser hjälper vi dig få till den perfekta helheten. Hör av dig till oss och låt oss guida dig till en konferensupplevelse utöver det vanliga.