Livestreama event

Professionell teknik är vägen till succé

Idag är livestreaming en allt vanligare lösning för möten och event, som antingen är helt digitala eller i formen av hybridevent. Centas har tekniken och erfarenheten för att ditt livestreamade event ska bli ett lyckat evenemang och nå de mål du önskar.

Genom att filma och livestreama ditt evenemang på ett professionellt sätt stärker du företagets varumärke. En bra produktion är viktigt oavsett om det handlar om paneldiskussioner, produktlanseringar, marknadsföringsevent, interna företagsevent, utbildningar, årsstämmor eller konferenser.

Bjud in fler med livestreaming

Det finns ingen gräns för hur många som kan delta under ett livestreamat event eller hybridevent. Du kan välkomna deltagare från hela Sverige eller hela världen via något av de digitala mötesverktyg som finns idag. Själva livestreamingen kan vi sända över er egen plattform, via Invite People som Centas har ett nära samarbete med eller via Vimeo och vår egna sida där vi kan bygga upp en landningssida med er logga och era profilfärger. Ni skickar ut en länk till deltagarna som de sedan klickar på för att delta i eventet.

Hela lösningar i studio eller på plats

För att du ska hitta den enklaste lösningen för dig och ditt event erbjuder Centas sändningsklara studios för helt digitala och livestreamade event, samt paket för livestreaming från en annan plats eller hybrideventet som har deltagare både på plats och digitalt. Vi guidar dig till den lösning och det paket som passar bäst utifrån dina förutsättningar.

Kontakta oss för mer information

  • Livestreama event och möten

Livestreama från studio

Livestreama från studio

Våra sändningsklara studios skapar snygga, kostnadseffektiva och professionella livestreamade event eller webbinarium. När du hyr en studio hos oss får du tillgång till vårt team av erfarna tekniker som tar hand om tekniken så att du kan fokusera på innehållet i din sändning.

Livestream med engagemang

Du får dessutom ta del av vår erfarenhet och kompetens av att arrangera livestreamade event. Våra projektledare kommer gärna med tips på hur ni kan öka engagemanget under en livestream eller under ett webbinarium. Ett grundläggande tips är att ofta låta publiken delta och engagera sig. Det kan vara genom att visa bilder, skicka in frågor, delta i omröstningar, kommunicera via ett liveflöde på sociala medier eller genom att ringa in till själva diskussionen genom Microsoft Teams, Zoom eller Google Meet.

Teknik som funkar ger självförtroende

När du går in i en av våra studios är målet att du ska känna en auktoritet och ett självförtroende som får dig och ditt event att lyfta. Det avgörande är att ha teknik som inte strular och som du känner förtroende för. Teknik som du helt enkelt inte märker av eller behöver tänka på, som bara fungerar.

Hybridevent och livestreaming

Livestreama event på plats

Om ni har ett event som ni vill livestreama från en speciell plats; kontoret, en konferensanläggning eller en scen, har vi paket med hela lösningar för det. Basen är våra streamingracks där streamingdator, ljudmixer, bildmixer och ljusmixer är färdigmonterade. Utöver det adderar vi antalet kameror och lampor eller spotlights som krävs.

Professionella kameror och belysning

Kamerorna har 4K-upplösning eller minst HD-upplösning. De finns två olika sorter, den en sorten är pan/tilt-kameror som är robotkameror som styrs från en kontroll på teknikplatsen. Den andra är en kamera på stativ som en kameraman filmar med.

Vi har lampor för ett mysigt bakgrundsljus och spotlights för att lysa upp personerna som leder eventet. Bakgrundslamporna är så kallade RGB-lampor som kan ändra färg och anpassas efter till exempel ert företags profilfärger.

Rama in ditt event

Självklart har vi även produkter för att skapa en snygg bakgrund. Vi kan antingen hänga upp tyg för att dölja ett kontorslandskap och skapa en trevlig inramning för eventet, alternativt sätt upp LED-skärmar eller hela LED-väggar med hjälp av montersystemet beMatrix, för att skapa en helt annan miljö för eventet.

Event med Centas

Inför ett nytt uppdrag kommer vi gärna ut och tar oss en titt på lokalen som livestreamingen ska sändas ifrån. Efter att ha fått ta del av era önskningar och mål sätter vi ihop en offert som vi tillsammans går igenom. När ni sedan blir kund hos oss får du en projektledare som tillsammans med dig lägger en detaljerad plan för eventet, skapar ett körschema samt kommer med tips och råd kring hur livestreamingen bäst kan genomföras.

Vi riggar och testar

När det är dags för eventet kommer vi ut och riggar upp utrustningen i god tid, gärna dagen före och testar så att allting fungerar. Det brukar i regel ta mellan två till tre timmar att få i ordning ett tomt rum så att det passar att livestreama från. En stark rekommendation från oss är att de personer som ska hålla i det livestreamade eventet sedan repeterar hela programmet innan det är dags för den riktiga sändningen. Det ger en mer professionell presentation när det väl är dags.

Små som stora livestreamade event

Inget event är för stort eller för smått för att vi ska hjälpa er med tekniken. Vilken teknik som krävs beror helt på hur stort eventet är och vad ni vill få ut av det. Stora event kräver självklart mer än de lite mindre evenemangen.

Stora event

De mer avancerade paketen Centas har innehåller från två kameror, vilket är lagom om det är två till tre personer som ska stå på scen och vara med i bild. Är det ännu fler som ska hålla i det livestreamade eventet har vi självklart fler kameror att sätta upp. Dessa fästs på vårt streamingrack tillsammans med de lampor ni vill ha.

I den avancerade lösningen kommer minst tre tekniker från oss att närvara. En som sköter ljudet, en annan som sköter streamen och ser till vilken bild som syns utåt, samt en tredje som ansvarar för kamerorna och agerar bildproducent.

Små och medelstora event

För små, lite enklare event där en till två personer ska vara med i bild brukar det räcka med två kameror. Då kommer en tekniker från oss att sköta all teknik och streamen.

Till medelstora sändningar med en till två personer som ska vara med i bild rekommenderar vi två till tre kameror. Då kommer två tekniker att hjälpa er, en som sköter kamera och ljud, och en annan som sköter streamen.

Vanliga frågor om livestreaming

Hur livestreamar man event?

Eventet filmas av en eller flera kameror och ljudet fångas upp av mikrofoner. Bild och ljud sänder vi sedan genom en videoplattform eller en plattform för digitala möten.

Kan vi livestreama vilka event som helst?

Ni kan livestreama vilka event som helst, det är dock ofta bra att se till att anpassa formatet till att fungera digitalt. Centas har lång erfarenhet av det och hjälper gärna till med tips och råd.

Vad behöver jag för teknik för att kunna livestreama ett event?

För att livestreama event eller hålla hybridevent behöver du streamingdator, ljudmixer, bildmixer, ljusmixer, kameror samt lampor eller spotlights. Vi har allt i färdiga paket som vi anpassar efter storleken på ditt event.