Konferensteknik och mötesteknik

Konferensteknik

Konferensteknik skapar minnesvärda möten och konferenser

Ett möte eller en konferens handlar om att skapa minnesvärda upplevelser för dina kunder och gäster. Att presentera ditt budskap på ett effektfullt och engagerande sätt är avgörande för att skapa ett starkt intryck. På Centas har vi specialiserat oss på att skapa minnesvärda upplevelser i mer än 40 år.

Vi är nu ett av Sveriges mest erfarna företag inom ljud-, ljus- och bilduthyrning. Vår erfarenhet av mötes- och konferensteknik gör oss till en pålitlig partner för dig.

Teknik för alla typer av möten mellan människor

Vi arbetar med allt ifrån utbildningar, konferenser, årsstämmor och event till livestreams, mobila studiolösningar och hybridstudios. Vi har skaffat oss en svårslagen erfarenhet av hur man bäst kombinerar och använder tekniken för att skapa en minnesvärd presentation. Oavsett om det handlar om en mindre produktdemonstration eller en stor internationell konferens för flera tusen deltagare, så har vi tekniken och kunskapen som krävs.

Vi finns tillgängliga för att hjälpa dig, oavsett om det är på plats eller på distans, vårt huvudkontor finns i Stockholm och vårt arbetsfält täcker hela världen.

Mötesteknik

Mötesteknik har många likheter med konferensteknik, men i mindre skala. En skillnad mellan mötesteknik och konferensteknik kan många gånger vara att det i möten är viktigare med ljud än bild. Ljudet behöver vara bra åt två håll under möten, till skillnad från konferenser där det oftast är viktigare att ljudet ska vara bra från den som håller i presentationen, men det inte är lika viktigt att deltagarna hörs bra.

Ljud är basen i bra mötesteknik

För möten eller mindre konferenser där diskussionen är i fokus kan det viktigaste många gånger vara ljudet. Både ljudet i form av vad som fångas upp i rummet och skickas vidare till deltagare på andra platser, men även deras ljud som ska höras i mötesrummet. Men det finns fler saker som spelar roll.

Enkelhet i mötet

Deltagarna måste känna att det är enkelt att ansluta till mötet. Enkelheten gör att det första intrycket blir bättre och deltagare känner sig mer välkomna än om man ska börja mötet med att vara irriterad på att mötestekniken är för komplicerad att få till korrekt.

Ett ansikte till rösten

Under ett möte är det även viktigt att deltagarna ser vem det är som pratar och får ett ansikte till rösten. Det betyder att verktyget som används behöver hänga med ljudet och visa den som talar.

Mötesteknik med presentation

Många gånger är presentationer en stor del även i möten. Då måste den som håller i presentationen säkerställa att alla närvarande kan se det som presenteras.

 • Konferensteknik med LED-vägg

  Konferensteknik med 18 meter LED-vägg

  Fysiskt event med 2 000 deltagare

 • Mötesteknik i form av popupstudio

  Mötesteknik i form av popup studio

  Scandic Hotel Anglais

 • Storslagen konferensteknik

  Invigning nationalmuseum

  2st 32k Laserprojektorer

 • Konferens med AWS-dukar

  AWS Summit

  Stockholmsmässan

– Centas –

 • Leverantören överträffade vår förväntan. Trevlig, service- och lösningsinriktad personal samt framförallt professionell i utförandet av uppdraget. Vi är verkligen nöjda och har redan rekommenderat andra att ta kontakt med dem om de behöver liknande tjänster.

  Rosario Ali, Enhetschef HFA2.0, Nynäshamn kommun.

 • Vad du än skall producera så är inte bara Centas en partner som sköter din teknik klanderfritt så att du kan fokusera på uppgiften med att skapa bra content. De är dessutom en axel att gråta mot, duktiga kreatörer och sist men inte minst, gänget som kan få din powerpoint-presentation att bli lika spännande som en actionfilm på bio. Vi använde Centas för ett event med 10.000 deltagare och vi kunde inte önskat oss en bättre partner.

  Chris Pettersson, Föreläsare och moderator för Myflow

 • “Vi vill rikta ett stort tack till Centas för ett proffsigt, snabbt och noga genomfört arbete med att rigga Imagine Monet på Artipelag. Det var ett brådskande jobb, men Centas imponerade med sin effektivitet och kvalitet. Deras snabba återkoppling säkerställde en smidig och framgångsrik process. Samarbetet med Centas har verkligen överträffat våra förväntningar!”

  Magnus Danielsson , VD – Artipelag

Konferensteknik

Den minnesvärda konferensen innehåller idag ofta en hel del teknik. En presentation som ska engagera och nå fram till deltagarna behöver bra högtalare och en bra bildskärm som är anpassad efter hur många deltagare som är med på konferensen. Ju större konferensen är desto mer teknik behövs för att nå fram till och inkludera alla deltagare. Det kan vara ljud, ljus och utrustning för telefonkonferens. 

Konferensteknik med bildvisning

Bildvisning för små och stora konferenser

Det är numera standard att visa antingen bilder eller rörligt material under en konferens. Någon slags skärm är därför en grund i vårt utbud av konferensteknik. Centas har bildskärmar i alla storlekar, hela LED-väggar och projektorer med tillhörande projektorduk. Valet av skärm beror på hur många som deltar och vad det är som ska visas. Rörlig bild kräver till exempel mer än en vanlig powerpoint-presentation. Dessutom spelar det stor roll hur mörkt det är i rummet, LED-skärmar klarar till exempel ljusare rum bättre än en projektor.

Conference equipment

Ljud – självklar del i konferensteknik

Har konferensen många deltagare behöver ljudet nå längre och då är högtalare, mikrofoner och headmics (huvudburen mikrofon) en självklar del i paketet för konferensteknik. Ska någon person vara i fokus en längre tid är det smidigt att ha en headmic som personen kan fästa på sig, så att den slipper hålla i en mikrofon under flera timmar. Är det många olika personer som ska vara med i presentationen under korta stunder är däremot mikrofoner smidigare då de kan lämnas över från en person till nästa.

Ljus viktig del i konferenstekniken

Ljus – viktigare än många tror

Att sitta flera timmar och inte riktigt se personerna som håller i en presentation gör att engagemanget sjunker drastiskt. Eventljus är viktigare än vad många tänker på under en konferens. Även under mindre konferenser är det viktigt att säkerställa att både ljud och ljus har anpassats så att deltagarna har goda förutsättningar för att förstå vad som sägs och ta till sig budskapet.

Konferensteknik för video och telefon

Konferensteknik för video och telefon

Många konferenser har deltagare som deltar från annan plats. Genom vår professionella teknik för video- eller telefonkonferenser kan deltagare både höra vad som sägs på plats och göra sin röst hörd för att vara en aktiv part under konferensen.

Smartboard

Smartboards – interaktiv konferensteknik

För en riktigt professionell presentation, konferens eller möte har vi smartboards som har all teknik inbyggd och därför inte behöver anslutas till en dator. Det passar den interaktiva presentationen som anpassas utifrån hur konferensen fortlöper och där deltagarnas engagemang och deltagande formar innehållet.

Konferensteknik Stockholm

Centas finns i Stockholm men arbetar över hela Sverige. Vill du hämta den konferensteknik du hyrt själv, har du självklart lättare att hämta upp det om företaget eller konferensen ska hållas i Stockholm. Befinner du dig på längre avstånd från oss och vårt lager, kommer vi att hjälpa dig med leverans av konferenstekniken. Vi har löst teknik till konferenser på andra sidan jorden, så att se till att en frakta det någonstans i Sverige ser vi inga problem med.