Hyra mixerbord

Hyra mixerbord

För en balanserad ljudupplevelse

Mixerbord eller ljudmixer gör det möjligt att ge deltagare under ett event en balanserad och harmonisk ljudupplevelse. Det handlar dels om att justera ljudnivåer, EQ och effekten för respektive ljudkälla som används. Det är lika viktigt vid ett fysiskt event som vid ett digitalt.

För att skapa känslan av ett professionellt event krävs professionell teknik. Det är en av de viktigaste delarna under ett större evenemang. Deltagare som inte kan ta till sig vad som sägs under föreläsningar eller presentationer tappar engagemanget och intresset.

 

Måste jag ha ett mixerbord?

Under stora event där många deltar eller hybridevent, som kräver bra ljud både på plats och digitalt för de som deltar genom livestream, är ett mixerbord viktigt. Det handlar om att få till ett tillfredsställande ljud som gör det lätt för deltagarna att höra vad som sägs, utan att ljudet blir för högt.

Det är extra viktigt att hålla koll på ljudvolymer och balansen i ljudet om du använder flera olika ljudkällor under eventet, till exempel mikrofoner, instrument och videoklipp. Med hjälp av mixerbordet och hörlurar kan vi kontrollera ljudnivåer och mixningsinställningar i realtid.

Ett mixerbord gör det också möjligt att rikta ljudet till olika högtalare. Det används antingen för effektens skull eller för att blanda två olika ljudkällor. Du kan även rikta ljud till olika inspelningskällor via ett mixerbord.

Populära mixerbord att hyra

Vi håller oss alltid uppdaterade med den senaste tekniken för att du ska vara trygg med att du får professionell och bra teknik när du hyr från oss. I utbudet av mixerbord har vi två varianter som oftast efterfrågas och används, det är Mackie 1404 och Allen & Heath SQ5. Det är två bra enheter med lite olika fördelar och användningsområden.

Mixerbord Mackie

Mackie 1404

Detta mixerbord är byggt för att kunna hantera de flesta ljudkällor, både analoga och digitala. Mackie 1404 erbjuder även flera olika anslutningsmöjligheter och har ett intuitivt reglage med användarvänliga funktioner för att det ska vara lätt att använda.

Mackie 1404 är ett pålitligt och prisvärt mixerbord. Det är lätt att transportera och tar inte mycket plats, vilket gör att de kan användas i de flesta sammanhang, även där utrymmet är begränsat.

Mixerbord Allen & Heath

Allen & Heath SQ5

Allen & Heath SQ5 är ett nätverkskompatibelt mixerbord för digitala ljudkällor, vilket gör att det med enkelhet kan integreras i befintliga ljudsystem och erbjuda hög flexibilitet i ljudkonfigurationen. Mixerbordet har en mängd alternativ för mixning, bland annat dynamikbearbetning, EQ och effekter, med målet att leverera en balanserad och dynamisk ljudmix. Kontrollpanelen är en intuitiv pekskärm som ger tillgång till alla funktioner och inställningar.

 

Hyra mixerbord från Centas

Det är svårt att räkna ut vilken typ av produkter som passar ett event, och vilken typ av teknik som passar ihop med varandra. För att få till en bra teknisk lösning för just ert evenemang rekommenderar vi att ni kontaktar oss och berättar vad det är ni planerar. Med vår långa erfarenhet kan vi utifrån information från er om plats, antal deltagare och målet med eventet sätta ihop ett teknikpaket som passar er. Tveka inte att höra av er, vi hjälper er gärna!