LED-vägg

LED-vägg 7x4 meter

LED-vägg – en visuell upplevelse

LED-väggar har snabbt blivit ett populärt inslag i både kommersiella och privata evenemang tack vare deras förmåga att skapa dynamiska och engagerande visuella upplevelser. Med skarpa bilder, levande färger och en flexibilitet som är svår att matcha med andra visningslösningar, erbjuder LED-väggar en oöverträffad visuell klarhet och briljans som gör dem till det självklara valet för allt från företagskonferenser till konserter och sportevenemang.

Skärmar

Bildskärmar för alla typer av event.

LED

LED-väggar i stora format.

Bildvisning

Se alla produkter för visning av bild, presentationer och video.

Bildvisning

– Centas –

 • Vi vill rikta ett stort tack till Centas för ett proffsigt, snabbt och noga genomfört arbete med att rigga Imagine Monet på Artipelag. Det var ett brådskande jobb, men Centas imponerade med sin effektivitet och kvalitet. Deras snabba återkoppling säkerställde en smidig och framgångsrik process. Samarbetet med Centas har verkligen överträffat våra förväntningar!

  Magnus Danielsson , VD – Artipelag

 • Leverantören överträffade vår förväntan. Trevlig, service- och lösningsinriktad personal samt framförallt professionell i utförandet av uppdraget. Vi är verkligen nöjda och har redan rekommenderat andra att ta kontakt med dem om de behöver liknande tjänster.

  Rosario Ali, Enhetschef HFA2.0, Nynäshamn kommun.

 • Vad du än skall producera så är inte bara Centas en partner som sköter din teknik klanderfritt så att du kan fokusera på uppgiften med att skapa bra content. De är dessutom en axel att gråta mot, duktiga kreatörer och sist men inte minst, gänget som kan få din powerpoint-presentation att bli lika spännande som en actionfilm på bio. Vi använde Centas för ett event med 10.000 deltagare och vi kunde inte önskat oss en bättre partner.

  Chris Pettersson, Föreläsare och moderator för Myflow

LED-vägg i studio

Vad är en LED-vägg?

En LED-vägg är en stor bildskärm uppbyggd av flera mindre LED-paneler som sätts samman för att skapa en sammanhängande och ofta sömlös visuell yta. LED står för “Light Emitting Diode“, vilket innebär att varje panel består av små dioder som lyser upp i olika färger och intensiteter för att bilda den totala bilden. Dessa väggar kan konfigureras i olika storlekar och former, vilket gör dem oerhört flexibla och anpassningsbara till olika användningsområden och miljöer.

Fördelar med LED-vägg

 • Exceptionell bildkvalitet – LED-väggar erbjuder en oöverträffad bildkvalitet med hög upplösning, fantastisk ljusstyrka och skarpa färger. Detta gör dem idealiska för att visa högupplösta bilder och videor, även i miljöer med starkt omgivande ljus.
 • Flexibla och skalbara – en av de största fördelarna med LED-väggar är deras föränderliga natur. LED-paneler kan sättas samman på en beMatrix-stomme i nästan vilken storlek eller form som helst, vilket gör det möjligt att skapa unika och skräddarsydda visningsytor.
 • Lång livslängd och lite underhåll – LED-tekniken är känd för sin hållbarhet och långa livslängd. LED-väggar kräver minimalt med underhåll jämfört projektorer och LCD-skärmar.
 • Energi- och kostnadseffektivitet – trots deras ljusstyrka är LED-väggar energieffektiva. De använder betydligt mindre energi än traditionella ljuskällor och har därmed lägre driftskostnader på lång sikt.

LED-väggar – användningsområden

LED-väggar kan användas i en mängd olika sammanhang för att förbättra visuella upplevelser och engagera publiken:

 • Företagsevenemang – för konferenser, seminarier och företagsmöten kan LED-väggar användas för att visa presentationer, videor och annan viktig information i stor skala, vilket säkerställer att alla deltagare kan se klart och tydligt.
 • Konserter och festivaler – LED-väggar är en huvudkomponent på många konserter och festivaler, där de används för att visa livebilder, grafik och videor som förbättrar den visuella upplevelsen för publiken.
 • Sportevenemang – på arenor och sportevenemang används LED-väggar för att visa livebilder, resultat och reklam, vilket ger en dynamisk och engagerande upplevelse för åskådarna.
 • Reklam och marknadsföring – LED-väggar är ett kraftfullt verktyg för utomhusreklam, där de kan användas för att visa högupplösta annonser och locka uppmärksamhet från stora avstånd.

 • LED-vägg

 • LED-väggar

Varför hyra en LED-vägg?

När man överväger att integrera en LED-vägg i ett event eller en permanent installation, står man ofta inför valet att hyra eller köpa. Ska ni ha installationen permanent finns det så klart fördelar med att köpa den, men om det gäller en tillfällig presentation finns det många fördelar med att hyra. Det är:

 1. Kostnadseffektivitet – att köpa en LED-vägg kan vara en betydande investering, särskilt om du bara behöver den för ett enstaka event eller för kortare perioder. Genom att hyra kan du undvika den initiala kostnaden och istället betala en bråkdel av priset för den tid du faktiskt behöver skärmen.
 2. Alltid det senaste – tekniken utvecklas ständigt, och det som är toppmodernt idag kan vara föråldrat om några år. Genom att hyra säkerställer du att du alltid har tillgång till den senaste tekniken utan att behöva oroa dig för värdeminskning och framtida uppgraderingar.
 3. Flexibilitet – behovet av en LED-vägg kan variera beroende på olika evenemang och projekt. Hyra ger dig friheten att välja rätt storlek och specifikation för varje enskilt tillfälle utan att vara bunden till en enda fast installation.
 4. Professionell support och underhåll – när du hyr en LED-vägg genom Centas får du tillgång till våra professionella tekniker och teknikexperter, vilket minimerar risken för tekniska problem under ditt event. Detta innebär att du kan fokusera på ditt evenemang istället för att oroa dig för tekniska detaljer.
 5. Lagring och transport – LED-väggar kan vara stora och skrymmande, och att lagra och transportera dem kan vara en logistisk utmaning. Genom att hyra kan du undvika dessa problem, vi levererar tekniken till er, vi installerar och demonterar allt efter att eventet är klart, för att sedan transportera det tillbaka till vårt lager.

Hyr LED-vägg från Centas

LED-väggar representerar en revolution inom visningsteknik, med deras oöverträffade bildkvalitet, flexibilitet och hållbarhet. Att hyra en LED-vägg från oss är både ett smart och kostnadseffektivt alternativ genom vilket ni får tillgång till den senaste tekniken och professionell support. Ni kan arrangera framgångsrika evenemang utan att oroa er för tekniska problem.

Våra projektledare guidar genom valet av teknik och hjälper till att hitta lösningar som passar er. Hör av er till oss för en trygg och professionell teknisk lösning under nästa event.