Stockholm Forum on Peace and Development 2022, SIPRI

Hem / Stockholm Forum on Peace and Development 2022, SIPRI

Det nionde årliga Stockholmsforumet om fred och utveckling (Stockholm Forum on Peace and Development) stod inför dörren, och detta år var temat “Från en mänsklig säkerhetskris mot en fredsmiljö”. Det är en händelse av stor vikt, organiserad gemensamt av SIPRI och det svenska utrikesdepartementet. Årets forum utlovade och levererade en samlingspunkt för tankeledare och beslutsfattare från hela världen.

Som en del av förberedelserna har vi på Centas planerat och riggat utrustning och med kompetent personal för att säkerställa att eventet flyter på smidigt och professionellt. Vår utrustning är som alltid av högsta klass och noga utvald för att motsvara kundens hårda krav på kvalitet.

Deltagare från hela världen deltog digitalt

Vi hade installerat tre bemannade kameror vid den stora scenen. Det som jag personligen tyckte stack ut lite var de tre skärmarna som placerats i vertikalt läge på scenen. Dessa skärmar tillät deltagare från olika delar av världen att synas och aktivt delta i paneldiskussionerna, vilket skapade en känsla av global gemenskap och interaktivitet.

Inkluderande diskussionsforum

I de mindre rummen hade vi en annan strategisk setup. Kameror placerades i mitten av U-formade bord, en design som gjorde det möjligt för online-deltagare att fullt ut engagera sig och följa diskussionerna. Denna tekniska lösning underlättade en mer inkluderande och engagerande upplevelse för de som deltog på distans.

Eventet ägde rum på Münchenbryggeriet som är en mycket uppskattad mötespunkt på Södermalm med utsikt över Riddarholmen.

Kameror som användes för streamen:

  • Tre PANASONIC AK-HC3800 som är en professionell studiokamera för de med högre krav.
  • Sex PANASONIC AW-HE130KE som är robotstyrda pan/tilt-kameror.