Opticon Stockholm 2023

Hem / Opticon Stockholm 2023

Opticon är ett årligt evenemang som anordnas av Optimizely, ett företag som fokuserar på att skapa och optimera digitala upplevelser. Under Opticon 2023 undersökte man samspelet mellan konst och vetenskap, och hur dessa två områden samverkar för att skapa bättre digitala upplevelser samtidigt som man stärker de personer som skapar dem. Konferensen innehöll ett brett utbud av sessioner, inklusive praktiska workshops, produktfördjupningar och inspirerande keynotes.

Eventet ägde rum på Stockholm Waterfront den 29 november 2023 och på plats var vi på Centas som stod för eventtekniken. På stora scenen hade vi Keynote speakers och där hade vi en beMatrix LED-vägg som mätte 7×4 meter. På läktaren hade vi våra professionella studiokameror från PANASONIC som följde talarna och som kunde ses på de två sjumetersdukar som hänger bredvid scenen.

Det fanns också två breakoutrooms och en utställarhall för samarbetspartners och sponsorer. I de mindre rummen så spelade vi de olika sessionerna med våra semi-pro kameror.

I utställarhallen hade vi levererat tolv mindre skärmar i storleken 43”.

Optimizely var mycket nöjda med dagen och de 1 300 deltagarna gav ett mycket bra betyg för ett bra innehåll under dagen.

Vi var 13 personer på plats från Centas under dagen och arbetsuppgifterna var varierande, vi hade kameramän, S3-tekniker, bildtekniker, LED-tekniker, bildproducent och en löpare på plats. Allt efter önskemål från kunden.

Under själva eventet är varje tekniker dedikerad till en specifik uppgift eller område. Det kan vara att hantera ljudmixern, övervaka videoflöden, styra belysningen, eller se till att streamingtjänsterna fungerar utan störningar. Vårt mål är att tekniken ska vara så diskret och effektiv som möjligt – deltagarna ska knappt märka att vi är där. Men vår närvaro är avgörande för att allt ska flyta på smidigt.

Kort sagt, som tekniker hos Centas är vi ryggraden i varje evenemang vi arbetar med. Genom vårt förarbete, vårt fokus på detaljer och vår förmåga att snabbt lösa oväntade problem, säkerställer vi att varje konferens inte bara är tekniskt framgångsrik, utan också en upplevelse som deltagarna kommer att minnas positivt.