Från tomt konferensrum till exklusiv lounge

Hem / Från tomt konferensrum till exklusiv lounge

Hur skapar man egentligen en levande, pulserande och mysig evenemangsmiljö? Hur går man från ett tomt och kalt rum till något som nästan skulle kunna påminna om ett mysigt vardagsrum?

Ge mig 2 minuter så ska jag berätta hur vi gjorde i detta fall.

Vår senaste bedrift involverade ett omfattande, 500 kvadratmeter stort konferensrum, som vi på bara några timmar omvandlade till en inbjudande och lyxig lounge för evenemang – ett tydligt bevis på hur teknisk expertis kan förhöja upplevelsen.

Tidig söndag morgon:
Arbetet inleddes tidigt på morgonen med planering och upprättande av nödvändig infrastruktur. Vårt team av erfarna tekniker och designers satte snabbt igång med att rigga och utforma rummets layout, dra kablar och förbereda upphängning av projektorer och lampor.

Scenen:
Hjärtat i rummet var en 12 x 2 meter stor scen, klädd med en elegant svart matta som gav en stark visuell kontrast mot rummets mer färgstarka omgivningar. Scenen fungerade som central punkt för presentationer och framträdanden

Backdrop och Bildteknik:
Bakom scenen upprättades en backdrop konstruerad av beMatrix-ramar, mätande 12 x 4 meter. Denna backdrop fungerade inte bara som en estetisk bakgrund utan även som en enorm filmduk. Inbyggda 3 meter stora fönster i tyget fungerade som skärmar för våra Barco-projektorer, vilket förstärkte den visuella upplevelsen för deltagarna. Ska erkänna att det är första gången vi körde integrerad filmduk i backdropen och det blev riktigt bra.

Möblering och atmosfär:
För att skapa en avslappnad och välkomnande atmosfär möblerade vi lokalen med 70 stycken 2-sittssoffor och 35 fåtöljer, strategiskt placerade för att ge bästa möjliga siktlinjer mot scenen. Rummet var indelat i grupper om 12 personer, vilket möjliggjorde en kombination av samtal och interaktion vid scenen samt workshops. Denna layout förvandlade rummet till en mysig lounge-miljö, perfekt för både informella samtal och fokuserat lyssnande.

Bild och ljus:
Två projektorer levererade bilder, presentationer, videos och talare på distans. För Ljusinstallationer använde vi oss av Fresnel, ETC och Astera som tillsammans skapade en inbjudande och anpassningsbar belysning som effektivt kunde varieras för att matcha evenemangets olika faser.

Resultatet:
Ett gigantiskt vardagsrum med plats för 175 avlsappnade gäster.
På Centas är vi stolta över varje projekt vi genomför och dedikerade till att överträffa våra kunders förväntningar. Denna transformation är ett strålande exempel på hur vi med expertis och kreativitet kan omvandla vilken plats som helst till en unik och minnesvärd miljö. Besök vår hemsida för att utforska fler av våra projekt och låt oss hjälpa dig att göra ditt nästa evenemang till en oförglömlig upplevelse.

Utrustning som användes under dagarna:
Barco G-62 projektorer med 14 000 ANSI-lumen.
beMatrixramar
-Printad backdrop som även fungerade som projektionsyta.
Astera AX-5
Astera AX-9
SHURE ULXD4-K51
Prolights ECL Fresnel
ETC colour source
Apple Ipads
Panasonic PTZ-kamera