Imagine Monet på Artipelag

Hem / Imagine Monet på Artipelag

Imagine Monet på Artipelag

“Vi vill rikta ett stort tack till Centas för ett proffsigt, snabbt och noga
genomfört arbete med att rigga Imagine Monet på Artipelag. Det var ett
brådskande jobb, men Centas imponerade med sin effektivitet och kvalitet.
Deras snabba återkoppling säkerställde en smidig och framgångsrik process.
Samarbetet med Centas har verkligen överträffat våra förväntningar!”

Magnus Danielsson
VD – Artipelag

En djupdykning i känslans och teknologins värld

Det är inte enbart en utställning, inte heller enbart ett vernissage. “Imagine Monet” på Artipelag är en kärleksförklaring till konst, teknologi och mänsklig upplevelse. Det är en plats där alla dina sinnen aktiveras, där du blir en del av Monets mästerverk och där teknologin gör det omöjliga möjligt.

Utställningen låter oss utforska den extraordinära upplevelsen där skaparna Annabelle Mauger och Julien Baron i Samarbete med konsthistorikern Androula Michael som även låg bakom succén Imagine Van Gogh och Imagine Picasso. Platsen för utställningen är Artbox ute på Artipelag.

Bakom installationen av de 50 projektorer som tillsammans skapar denna otroliga upplevelse så är det Centas teknologiska genier som har möjliggjort en konstupplevelse utan dess like.

Ett steg in i Monets värld

Från det ögonblick du kliver in i den spektakulära eventhallen Artbox, är du inte längre en åskådare, du är en deltagare. Monets färger, ljus och linjer omsluter dig och du känner genast en känsla som inte liknar något annat. Det är inte bara ögat som lockas; det är hjärtat, sinnet, och själen som fångas av den här upplevelsen. Du är inne i Monets målningar, vandrar längs hans penseldrag, och känner pulsen av hans vision.

Vår tekniska magi

För att skapa denna verklighetsbundna dröm krävdes något utöver det vanliga. Att få 50 projektorer att fungera tillsammans av bild och ljus är en teknologisk bedrift som överstiger alla förväntningar. Det är här vårt arbete och expertis kommer in.

Att få dessa 50 projektorer att arbeta i perfekt harmoni krävde en sanslös precisionsnivå. Varje projektor var tvungen att kalibreras exakt för att matcha färgerna, ljusintensiteten och skärpan. Ett misstag i någon av dessa parametrar och illusionen skulle förstöras.

Vårt arbete sträckte sig också bortom den rent tekniska aspekten. Det fanns en konstnärlig känslighet som behövdes, en förståelse för Monets arbete, och hur man bäst förmedlar det genom ljus och skugga. Vi behövde inte bara visa teknologisk expertis, utan också en djup respekt och förståelse för konstnärlig uttrycksfullhet.

En omslutande upplevelse

Resultatet är en upplevelse som överskrider den traditionella konstbetraktelsen. Det är en 60 minuters resa, där du får utforska Monets universum, inte bara genom att se, utan genom att känna och uppleva. Det finns också en pedagogisk introduktion som ger dig inblick i Monets värld, hans teknik och hans innovationer.

“Imagine Monet” är inte bara en hyllning till Monet utan också en hyllning till den teknologiska innovationen och det teknologiska mästerskap som möjliggjorde detta. Vårt uppdrag var att förvandla en teknologisk utmaning till ett mästerverk, och vi tycker att vi har lyckats skapa en utställning som kommer att bli ihågkommen som en milstolpe i hur vi upplever och interagerar med konst. Det är en utforskning, en fest, en upplevelse och den väntar på dig på Artipelag.

Detta är det tredje projektet skapat av Annabelle Mauger och Julien Baron i samarbete med konsthistorikern Androula Michael. Efter framgångarna med Imagine Van Gogh och Imagine Picasso är Imagine Monet deras senaste produktion.

Konst och natur flätas samman

Bortom konsthallen, erbjuder Artipelag också Stockholms skärgårdsnatur och vatten, konst och skulptur, och gastronomiska läckerheter. Allt detta bidrar till att göra detta till en plats där konst och natur möts på ett sätt som inte finns någon annanstans.