Fasadprojektion Hötorgsskrapan

Hem / Fasadprojektion Hötorgsskrapan

Fasadprojektion eller videomapping, är en teknik där videoinnehåll och effekter projiceras på en byggnads yttre för att skapa optiska illusioner, rörliga bilder och tredimensionella effekter. Detta ger en helt ny dimension till arkitekturen och förvandlar vanliga byggnader till fantastiska konstverk.

Här blev vi kontaktade av Nordic Murals som gör bl.a. fasadmålningar som behövde hjälp med projektion till förmån för sin kund.

Platsen var ena Hötorgsskrapan i Stockholm och projektorn vi använde os av är en Barco UDX-4K32 som är en mycket ljusstark laserprojektor med 4k-upplösning.

Tre fördelar med fasadprojektion:

  • Kreativitet och Anpassning: Genom fasadprojektion kan konstnärer och designers skapa unika visuella berättelser som är skräddarsydda för specifika byggnader, vilket ger dem ett nytt liv och uttryck.
  • Publikens Engagemang: Dessa ljusshower lockar stor publik och är ett effektivt sätt att förmedla budskap, vare sig det är för reklam, underhållning eller konst.
  • Flexibilitet: Till skillnad från permanenta konstverk, kan digitala projektioner lätt ändras och anpassas till olika evenemang eller teman.